laupäev, 11. jaanuar 2014

Tahan teada...

Teate mõtlesin siin praegu ja tahan teada:

Kas Teie elukohariigis on käsitöö hinnas? Kas inimesed hindavad seda`?
Kas käsitöö on kallis?
Milline käsitöö on just sellele riigile, kus elad iseloomulik?
Laatasid toimub seal nagu Eestis?
Mida ise soetate?
Ja see, et nii mõnigi on Eestis tagasi siin lugejatest (jah Tikker näiteks Sina:D) ei vabasta uuringus osalemast :D

Lihtsalt huvitav oleks teada
ja kui viitsid paari sõnaga või paarisaja sõnaga kirjeldada, siis olen väga huvitatud sellest.




Fotol vanasse veneaegsesse hapukoorepurki valatud küünal koos Prantsa kirbukalt ostetud kaelkirjaku tassidega, mis on aktiivses kasutuses.

3 kommentaari:

  1. Muig. Käsitöö on isegi Eestis kallis ja Norras ma selle hindadele kohe üldse tähelepanu ei pööranud, sest nagunii poleks seda endame lubada saanud :) Ega me ei käinudki eriti kuskil... Teise ringi poodide heategevuseks kootud mütsikesed ja sokikesed on lähim asi kohalikule käsitööle, mida ma nägin seal, aga see pole see, mis sind huvitav :D

    VastaKustuta
  2. Praegune elukoht on küll Eesti, aga olles paar aastat Ungaris elanud võin öelda, et seal on käsitöö hinnas ja hinnaline. Kõige iseloomulikum on vast glasuuritud keraamika, nii rahvuslikus stiilis kui kaasaegsemat, samuti teevad ungarlased väga ilusat ja peent tikandit. Budapestis on ikka mitu korda aastas käsitöölaatasid, üks suuremaid toimub augusti lõpus Buda kindluse territooriumil. Kõiki käsitööliike iseloomustab seal rahvuslikkus ja traditsioonilisus, aga mitte nii, nagu meil see on järsku justkui uuesti avastatud, seal peegeldab see rohkem enda tugevat identifitseerimist sellesse kultuuri kuuluvana ja on kuidagi palju sügavam. Selline on mu subjektiivne mulje.

    VastaKustuta
  3. Mina elan Belgias ja käsitöö on siin hinnaline, otse loomulikult. Peetakse ka käsitöölaatasid ja -messe. Traditsiooniliselt on Belgia kuulus oma pitside ja piltvaipade poolest, aga tehakse ka kõike muud, sh metall- ja puidukunsti.

    VastaKustuta