reede, 21. juuni 2013

Kooli lõpp...tule kiiremini

Ootame kooli lõppu. No nii harjumatu, et veel juunis peab ka selliste asjadega tegelema. Õnneks üks nädal veel ja läbi. Ja siis pakime end koku ja paneme ajama ...ikka Eesti poole.

Hakkasin eile mõtlema kui kiiresti läheb aeg. Oleme juba ära olnud 8 kuud ja sips peale. Õhtul ei tulnud und ja mõtlesin, et kui huvitav on minna ja vaadata, mis on muutunud selle ajaga. Mis nägu on tuttavad, kui suureks on kasvanud nende lapsed.

Igatahes paar asja on kindlad. Kui ma kohal olen siis:
*ma lähen poodi ostan kohukesi ja söön isu neist täis ( siin kohukesi sel kujul ei eksisteeri)
* lähen Selverisse ja ostan lõhet või forelli ja söön sellest isu täis (siin on see üüratult kallis)
*käime kogu perega hambaarsti juures ja vaatame kõik suud üle ( meil on lihtsalt fantast hambaarst, kelle juures olen juba käinud 9 aastat ja nii mõnigi tuttav on hakanud ka tema juures käima ja oleme super rahul)
* lähen kalale, kohe korralikult! (siinsed kalad on nii tuusad et ei sobi neile ei uss, sai ega krevett....irvitavad vaid kui õnge loputad nina all)
* lähen juuksurisse  ( kui enne ei käinud et kallis tundus, siis nüüd siinsete hindadega võrreldes lähen kohe rõõmuga ja maksan Eesti odavat hinda)
* lapsed lähevad laagrisse nädalaks ( see juba aastetepikkune traditsioon, Anks on käinud vist 7 aastat jutti juba, ei mäletagi täpselt, Gretelil on kolmas aasta)
*lähen OMA rattaga OMA metsarajale sõitma, oi ma sõidan.......vurr vurr vurr

Vähe hullemad toimetused:
* majas külmusid talvel torud lõhki, seega kohale jõudes oleme vee ja vetsuta, aga küll härra osavnäpp selle kiirelt lahendab
* aed on arvatavasti võsa (rohimine suurtes kogustes)
* SÄÄSED ja parmud
uskuge või mitte aga siin neid pole, olen selle aja jooksul näinud vist 3 sääske, kellest 1 julges mind ka hammustada ( lõpes tema jaoks kurvalt kahjuks) Eestis pidi kubisema. Üldse ei tahaks!

Hetkel tahaks vaid, et siit minema saaks veidikeseks, et end tuulutada. Eks siis näe edasi!

Ps. Angelica õpetaja teatas koolist, et suvel ehk ülejäänud 2 kuu jooksul on Anksul KOHUSTUS ära õppida prantsuse keel. Tere tere hommikust!

Pps. Gretelil oli aprillis esinemine. Nüüdseks valmisid kooli poolt sellest DVD-d . 15 euri tk. Minu arvates sips kirves nagu ühe plaadi eest.

Ppps. Ilmad on super. Paar päeva tagasi oli 38 kraadi sooja ja siin järve ääres elades on see täiesti mõnus! Ei mingit läbumisohtu nagu Eesti leitsakuga.

Pppps. Eesti ilmateade räägib prantsuse ilmast vaid siis kui sajab vihma ja on külm, olukordades kui Eestis on parem ilm. Muul ajal vaikib :D




1 kommentaar:

  1. Hei Jane! Tere üle pika aja. Vaatan siin ikka vahel kõrvalt seda Sinu sõprade kadumise postitust, (nüüdseks juba eelmist siis) ja olgu nagu on, aga ...minu jaoks tunduvad need põhjendused, miks kaugemal elades kodustega suhelda ei saa - ikkagi vildakate ja otsitud põhjendustena!Asja tuumani tahaks jõuda, et miks siis ikka!? Olgu nad siis sõbrad või tuttavad, kama kaks kust seda piiri tõmmata, aga kuidas ja miks nad nii kiirelt uttu haihtuvad? Omal nahal kogetud. Võibolla on see eriti niimoodi tartlaste puhul, oleme ju mõlemad Tartust! Hahahaa! No hakkame siis omavahel sõbraks, et seltsis segasem oleks!
    Nüüd loen Su posti Tartusse tuleku üle. Nii huvitav, ise ma ju käin kodus pea iga kuu, seega nagu suuri muutusi kunagi pole. Kui siis et seal jõuab mõnikord kevad veits varem jne. Alati teeb tuska et nii räpane on. Hirmsasti tahaks teada kus see sinu metsatee on, ja hea hambaarst Tartus tee ka avalikuks. Endal siin Soomes hea arst, aga pojad mul Eestis.
    Toredat puhkust, õppige siis ikka prantsuse keel selle paari kuuga selgeks, asi ta siis ära ei ole õppida, hahaa!Tahaks näha mida ütleks sama persoon kui temal oleks vaja eesti keel samakiiresti selgeks saada. Soovin ilusat Jaanipäeva ka, kuigi ei kujuta ette mismoodi see Prantsuse kontekstis välja peaks nägema !Ilusat suve!

    VastaKustuta