kolmapäev, 26. juuni 2013

Dilemma...

...mis kaudu Eestisse sõita?

Valikuid on mitmeid.
Esimene: sõita mööda Prantsusmaad Saksa ja sealt edasi. Arvestada tuleb siis, et peame tasuma teemaksu ühel lõigul ca 38 euri auto pealt, mis teeb selle jupi maksumuseks kahe autoga 76 eurot. Kiiruspiirang 130 km/h

Teine: minna Šveitsi teid pidi. Kiiruspiirang üle riigi max 120km/h. Selleks, et kasutada kiirteid tuleb osta aastane vinjett, mis maksab ca 25 eurot ja annab õiguse sõita suurtel teedel. Kui vinjetti esiklaasil pole saad kopsaka trahvi kui vahele jääd. Lühemaks ajaks pole võimalik seda soetada kui aasta.
Kulu seega kahel autol 50 eurot. Tundub õiglasem valik see Šveitsi oma kui just mitte arvestada, et see vinjett ühel autol on vaid selleks üheks sõiduks sest tagasi me sellega siia enam ei tule.

Loogika siiski ütleb, et
*Kasutades Prantsusmaa varianti kulub meil edasi-tagasi sõiduks sel korral 38-38-38 eurot: 114 eurot teemaksule
*Kasutades Šveitsi vinjette kulub 50 eurot ja sõida või aasta otsa sealtkaudu.


Pikk arutlus, aga selgus tõde :D Sõidame šveitsi kaudu.

Täielik blondiin :D

3 kommentaari:

  1. www.trip.ee seal on erinevad teemad.
    Saime suurest palavusest vöitu!
    Head reisi!

    VastaKustuta
  2. Sveitsi vinjett kehtib kalendriaasta lõpuni, kas sa seda teadsid? st kui praegu ostad, siis mitte järgmise suveni vaid 2013 lõpuni. natuke nõme süsteem, kui suvel tahad šveitsis sõita ja pead terve aasta maksu maksma...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan info eest. Ei ma ei teadnud seda ja olen tänulik, et ütlesid. Ei teagi miks, aga arvasin tõesti et järgmise suveni saab kasutada. Tegelikult seal ju aastaarv peal ja ei saagi uuel aastal enam kehtida nii.

      Kustuta