laupäev, 24. august 2013

Raharöövlid

Üllatus üllatus.
Kui me siia kolisime, siis ise ei osanud ju kuskilt saada infot selle kohta kuidas saada endale telefoni sim-kaart või töötav telekas või internet. Niisiis meid aidati, viidi esimesse Orange punkti ja telliti pakett. Andsime allkirjad ja saime telefonid ja paketi, milles kõik koos.
Kuus on meil selle eest tulnud välja käia ca 80-90 eurot.

Kui tahad nüüd aga lepingut enne tähtaega üles öelda tuleb maksta kinni kõik see kuude arv, mille oleksid lepingu järgi veel nende klient.
Tore teada. See on ca 1000 eurot.
Pole sugugi mitte naljakas.

Seega on valikud järgmised. Kas jääda kohe vaeseks ja maksta kinni see kupatus korraga. Või maksta veel aasta otsa neid arveid, ise teenust kasutamata ja kindlustada iga kuu, et siinsel prantsuse kontol on selle jaoks raha olemas.

Peab veel asja uurima, aga tundub et polegi mingit pääseteed.

Eriti tore on veel see, et need nutitelefonid, mis meil on sealt nö "tasuta " saadud, Eestis üldse eesti operaatorite sim-kaartidega ei töötagi.
Mõttetu!

10 kommentaari:

  1. Te tulete ikkagi Eestisse tagasi? Ma olen vaikselt terve aasta teile kaasa elanud ja nii lootsin, et saate seal asjad ikkagi joonele. Igatahes soovin jõudu ja meelekindlust, mis iganes otsuse poole te lõpuks liigute.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tundub sedamoodi küll jah hetkel. Nii, et varsti ei saa siit enam midagi huvitavat lugeda.

      Kustuta
  2. Nende lepingute pärast (ükskõik siis kus - Saksamaal, Prantsusmaal, Inglismaal) ma kasutangi ainult "pay as you go" alati. Ka internetiks. Nii palju kui ma tean, ennetähtaegselt neid lõpetada ei anna.

    VastaKustuta
  3. Neil teleföönedel on tõenäoliselt võrgulukk peal. Kui see maha häkkida, siis saab sa neid nutikaid ka Eestis kasutada :)

    VastaKustuta
  4. Mh, Eestis on ju täpselt samamoodi tähtajalised lepingud ja lukus telefonid :) Just selleks puhuks, kui pakutakse soodsat diili - telefon järelmaksuga või tasuta... Sellega kaasneb ikka aasta-paar ainult selle operaatori võrgus töötavat telefoni ja leping, mille varasem lõpetamine päädiks trahviga. Aga jah, Eestis on kergem valida variant osta telefon kohe välja ja sõlmida tähtajatu leping, välismaal vist pigem enamik võtavad tasuta telefoni ja seovad end sellega kaheks aastaks. Tähtajatu lepingu välja ajamiseks peab rohkem vaeva nägema :D

    UK-s maksis "luku" maha võtmine minu ajal ca £10, Eestis maksis Abikaasa äkki 300 või 400 kr. Praegu kindlasti kallim, aga ikkagi tehtav.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega ma tean küll seda, aga Eestis oleks asi vast sajas euros mitte tuhandes :D Eks omad vitsad peksavad. Järgmine kord oleme targemad, ei kasuta netti, ei helista ja ei vaata telekat.

      Kustuta
  5. Selle telefoniasja puhul küsiks vaid, et milles siis teenusepakkuja süü on? Ja Jane kontrolli kuidas üürilepingu katkestamisega on, juhul kui ennetähtajaliselt sellegi lõpetate. Võib juhtuda et sellisel juhul ei saa deposiiti tagasi või peab ka maksma kogu lepingulise aja eest.

    VastaKustuta
  6. Ei olegi kellelgi süüd. Lihtsalt kohutavalt nõme lugu on ja kulukas.

    VastaKustuta
  7. kui teil on lepingud jms, siis ehk on see märk sellest, et peaksite ikka aastaks veel jääma?

    VastaKustuta
  8. orange'il peaks olema selline süsteem, et pärast 6 kuud võtavad nad selle luku maha. Küsige oma orange'i poest või helistage nende klienditeenindusse

    VastaKustuta