teisipäev, 6. november 2012

Hapukoort tahaks

   Kui saabudes oli kiire ja pakkisime ja puhastasime oma uut kodu, siis paar päeva hiljem netti jõudes oli päris mitu inimest, kes muretsesid meie pere käekäigu pärast. Ja nagu te kõik teate, siis kunagi ei tohi liialt kiita oma hästi minekut kuna õnn on viivuke ja võib pöörduda suunas, mida me ei oota. Ehk siis kirjutasin tuttavale, et ära muretse meil on kõik 5+.  Ja õhtul käis üks suur pauk, lastetoa seinalt kukkus alla radikas ja kuna see on keskkütteradikas ja toru murdus, siis oli meil koheselt veeuputus.   Esimese asjana tuppa joostes sain näkku tohutu survega joa rõvedat mudavett ja nähtavus oli 0. Siis sain näpu toru murdunud kohale ja veidi veevoolu aeglustada. Kutsusin mehe kohale kisaga ja jooksin naabri juurde, et keeraku vesi kinni. Njah...tee sa puhtale prantslasele selgeks, et sa upud kui ta sinust aru ei saa :D Vaatas mind kui ilmaimet kui ma seal läbimärjana pimedas öös seisin ja kisasin, et :radiaator ja  water offff. Küsis vaid vastu, et kas mees on kodus...
Mis vahet seal on, jah on kodus....water offff, water offff. No lõpuks sain siis off.

Tulemus: ämbrite kaupa vett põrandatel, terve maja ehk 3 elanikku olid 4 päeva täielikult kütteta, lastetuba on vaja tervenisti üle värvida kuna ka lagi on must!!!
Neli päeva hiljem tuli torumees, kelle töö hind oli minusuguse eestlase jaoks ulme. Õnneks ei pidanud meie seda maksma. Toas on taas soe. Te ei kujuta ette seda kuidas ma fännan seda, et ma ei pea ise puid tassima ja kütma vaid toas on iseenesest soe :D
Nojah õues on ka soe...võrreldes Eestiga :D Ei, ei ma ei kiitle...kui siis ainult natuke:D

Mis aga puutub tänasesse pealkirja, siis jah, tahaks hapukoort. Senini pole minu püüdlused seda osta vilja kandnud :D Ükspäev ostsin enda arust, tulin uhkelt koju ja avades avastasin, et tegemist on vaniljemaitselise kohupiimakreemiga, mis muide oli väga hea ja ostame seda nüüd suuremates kogustes.  Aga jah tomatitele peale panna seda ei saanud. No naturaalset jogurtit on ka poes näha, aga see mulle ei maitse. Ei tea, aga äkki siin polegi sellist asja üldse nagu Eesti mõistes hapukoor. Uurimine käib edasi.



Ps. Laste koduõpe polegi selline lillepidu nagu arvasin. Väga vabandan, aga olen jõudnud väikestviisi järeldusele, et päris palju pahna on õpikutes. Sellest kõigest, aga juba edaspidi.

Ahjaa, kui rääkida hindadest, siis need on siin  odavamad kui Eestis. Pean vist sellest ka eraldi postituse tegema kuna paljud tuttavad küsivad.

Seniks, aga kena päikselist päeva ja kui keegi teab selle hapukoore kohta, siis ootan infot pikisilmi :D 

4 kommentaari:

  1. Hapukoore otsingul proovi leida sellist potsikut, millel kirjas
    Crème acidulé!!!

    See, et torust joa näkku said, no see on ristsed ;-) Nüüd edasi saab ainult hästi minna.

    Olge vaprad!

    VastaKustuta
  2. Leidsin toote, mille nimi potsikul on Creme fraiche epaisse. Maitseb nagu hapukoor....nämma :D

    VastaKustuta
  3. Just, see epaisse on ka hapukoor, vähemalt meil siin Luksemburgis esineb selle nime all. Ja legere ehk väherasvane variant on ka täitsa ok. Creme acidule'd ei ole kohanudki...
    Igatahes edu sisseelamisel ja kirjuta kindlasti just neid alguse üllatusi ja probleeme üles, pärast harjud kõige kummalisega nii ära, et ei märkagi enam.

    VastaKustuta
  4. Aga mida oleksid teinud eestis, kui naaber oleks pimedas ukse taga kolistanud, hingeldades 'kupe lloo, kupee lloo'? Mitte ,midagi, eks ole? Või siis hämmingus silmitsenud tükil ajal. Lihtsalt nii ongi, et kohalikku keelt tuleb osata. Ja kuni ei oska, on raske.

    VastaKustuta